- PST får kraftig terror-kritikk i Wikileaks-dokumenter

Skal ha nektet å spane på mystisk mann den antatte terror-cellen i Norge skal ha hatt kontakt med.

FÅR TERRORKRITIKK: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får kraftig kritikk fra amerikanske myndigheter i Wikileaks-dokumentene. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
FÅR TERRORKRITIKK: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) får kraftig kritikk fra amerikanske myndigheter i Wikileaks-dokumentene. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «PST har tatt seg vann over hodet i denne etterforskningen. De kan simpelthen ikke holde følge, ikke engang etter å ha trukket tilbake all annen overvåkning fra all annen etterforskning i landet,» skriver USAs ambassadør til Oslo, Barry White, i et hemmelig dokument datert 13. november i fjor lekket av Wikileaks.

Bekymret Dokumentet er en del av de 251 287 ambassadedokumentene Wikileaks har planer om å dekke, og som VG i dag omtaler.

Ifølge avisa tegner dokumentet et lite flatterende bilde av PST, og at amerikanerne skal være meget bekymret for PSTs terrorberedskap.

Rapporten skal være et referat fra et møte med en krisetiltaksgruppe ved ambassaden, der temaet var den antatte terrorcella med tilknytting til Al-Qaida i Norge.

Fjerdeperson Det har lenge vært kjent at PST mener uighuren Mikael Davud, usbekeren David Jacobsen og irakeren Shawan Sadek Saeed Bujak utgjorde en terrorcelle, og hadde på tidspunktet dokumentet er datert på overvåket dem i flere måneder.

Ifølge Wikileaks-dokumentet skal en av de hatt en kodet telefonsamtale med en fjerdeperson 14. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer