PST fikk mystisk pakke i Wara-saken

PST har mottatt et brev med innhold som skal være til fordel for tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Anita Bertheussen.

BEVIS: Denne rullen med Dymo har PST nå fått.
BEVIS: Denne rullen med Dymo har PST nå fått. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- PST ønsker ikke å gi noen kommentarer til dette, er det eneste kommunikasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets Sikkerhetstjeneste vil si om de angivelige bevisene.

Men Dagbladet vet at PST har mottatt materialet som ble sendt til Laila Anita Bertheussens advokat, John Christian Elden, og at etterforskerne nå går gjennom materialet.

PST har overfor Dagbladet og andre medier, uttalt at verken siktelsen eller mistankene mot Bertheussen er svekket. Disse uttalelsene har kommet etter at PST fikk brevet med innhold som angivelig frikjenner Laila Anita Bertheussen.

Siktet

Torsdag 14. mars i år siktet Politiets Sikkerhetstjeneste Laila Anita Bertheussen for forbrytelser som har en strafferamme på 10 års fengsel.

- Siktelsen gjelder brannen som fant sted natt til søndag 10. mars, i familiens bil, som sto parkert på bopel i Oslo. Vi mistenker at siktede selv har påsatt brannen, og ved det har gitt inntrykk av at brannen er påtent av en eller flere ukjente gjerningsmenn, sa daværende PST-sjef Benedicte Bjørnland, da PST informerte om siktelsen mot den daværende justisministerens kone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer