PST finner ikke Treholt-opptakene

Skal ha video- og lydovervåka Treholts leilighet.

POT-OVERVÅKA: PST sier de ikke finner verken lyd- eller bildemateriale fra Treholts lelilighet i Oscars gate 61 i Oslo.
POT-OVERVÅKA: PST sier de ikke finner verken lyd- eller bildemateriale fra Treholts lelilighet i Oscars gate 61 i Oslo.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hevder det verken finnes video- eller lydopptak fra overvåkingen av Arne Treholts leilighet.

PST-sjef Janne Kristiansen skriver i et brev til Gjenopptakelses- kommisjonen at politiets etterretningsfolk ikke klarer å finne sine egne opptak. I brevet kommer det fram at PST har lett grundig - uten å finne noen verke lyd- eller videoopptak, skriver VG Nett.

- Vi kan ikke se at vi har lyd- eller bildeopptak av videoovervåking av Treholts leilighet. Vi har heller ikke funnet utskrifter som kan knyttes til slike opptak, heter det i brevet.

Leiligheten til Arne Treholt og kona Kari Storækre skal ha blitt videoovervåket døgnkontinuerlig i halvannet år av Politiets overvåkingstjeneste (POT). Treholt mener materialet kunne blitt brukt i hans favør og kaller det skandaløst at materialet tilsynelatende er forsvunnet.

- Lydopptak og videoopptak kunne vært en veldig god pekepinn på hva jeg egentlig drev med på denne tiden. Det ville vært viktig bevismateriale, ikke minst for meg. Videoene kunne også en gang for alle slått fast om POTs ransakinger inne i leiligheten min overhodet fant sted, sier Treholt.
NTB