ETTERLYST: PST frykter at en nå 20 år gammel Oslo-kvinne planlegger et terrorangrep. Foto: Privat
ETTERLYST: PST frykter at en nå 20 år gammel Oslo-kvinne planlegger et terrorangrep. Foto: PrivatVis mer

PST frykter angrep: Vil sikte Oslo-kvinne (20) for terror

Skal ha blitt trent opp hos IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I februar ble det kjent at Oslo-kvinnen var etterlyst, etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varslet svensk politi om henne - og at de mener hun planlegger et terrorangrep.

PST vil nå sikte kvinnen for terror, men har ikke lyktes å få kontakt med kvinnen - og hun er derfor ikke formelt siktet, men har formell status som mistenkt.

Kvinnen ble i vinter etterlyst gjennom Interpol, via et såkalt oransje varsel. Ifølge advarselen skal kvinnen ha fått våpentrening hos terrorgruppa IS i Syria, og det er en mistanke om at hennes ønske er å gjennomføre terror i form av et selvmordsangrep,

Selv avviste kvinnen dette i telefonintervjuer med flere norske medier. Hun hevdet at hun aldri hadde vært i Syria.

Flere venninner Det er ikke bare den nå 20 år gamle kvinnen som skal ha reist til Syria. Dagbladet avslørte i februar at også tre av hennes beste venninner nå oppholder seg hos terrorgruppa IS.

En av dem er ifølge Dagbladets opplysninger blitt gift med Bastian Vasquez - den terrorsiktede norskchileneren fra Skien som har rykket opp til mellomledernivå i IS, og aktivt brukes i gruppas propagandavirksomhet.

Flere kilder opplyser at den terrorsiktede Oslo-kvinnen har hatt mye kontakt med to norsksomaliske søstre, som reiste til Syria 17. oktober 2013.

I en e-post til sin far den dagen skrev de at de ønsket å reise til Syria for å bistå og hjelpe på bakken - og at det ikke lenger var nok å sende penger fra Norge.

Bastian Vasquez Den fjerde venninnen er en norskpakistansk kvinne (24) - også hun fra Oslo. Hun bor ifølge Dagbladets opplysninger nå i Raqqa - som er IS' viktigste by i Syria og som er sentrum for et område som terrorgruppa fortsatt kontrollerer fullt og helt. Byen drives etter strenge sharialover.

Der er hun blitt gift med Bastian Vasquez - norskchileneren fra Skien som har en betrodd rolle i propagandaapparatet til IS, og som er blitt brukt aktivt i reklamemateriale fra terrorgruppa.

De to har giftet seg i en religiøs seremoni - som riktignok trolig ikke ville vært gyldig som bryllupsseremoni i Norge. Vasquez og 24-åringen fra Oslo ble ifølge Dagbladets opplysninger også nylig foreldre.

Dagbladet har søkt 20-åringen uten hell.