PST fryktet at antatt IS-kriger fra Fredrikstad skulle reise til Syria igjen

Fengslet i fire uker.

FENGSLET: Politiadvokatene Anne Karoline Staff og Per Niklas Hafsmoe fra PST fikk medhold i at den terrorsiktede 23-åringen bosatt på Greåker skulle varetektsfengsles. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord
FENGSLET: Politiadvokatene Anne Karoline Staff og Per Niklas Hafsmoe fra PST fikk medhold i at den terrorsiktede 23-åringen bosatt på Greåker skulle varetektsfengsles. MMS-foto: Torgeir P. Krokfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norskpakistanske 23-åringen som ble pågrepet av PST på fredag, ble framstilt for Oslo tingrett klokken 13. Retten valgte å varetektsfengsle østfoldingen i fire uker, med brev-, besøks- og medieforbud.

- Vi mener at han skulle reise til Syria, sier politiadvokat Anne Karoline Staff i PST til Dagbladet.

Den siste tiden har det vært flere synlige endringer i 23-åringens liv. For noen uker siden ble han aktiv på Facebook, der han la ut både innlegg med religiøst innhold og krigsvideoer. Dagen før pågripelsen - torsdag 4. desember - endret han navnet sitt i Folkeregisteret.

- Det er et moment i saken, bekrefter politiadvokat Staff overfor Dagbladet.

Fem avhør - Han bestrider rettens kjennelse, og er skuffet over det retten har kommet fram til. Vi tar betenkningstid, sier 23-åringens forsvarer, advokat Karen Forbrigd i advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

- Han har vært i fem lange avhør, og har alltid stilt opp når han er blitt bedt om det, sier Forbrigd.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d - økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon. Han hevder selv at han ikke har kjempet for IS, men derimot deltatt i humanitært arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer