PST gir fra seg Treholt-negativer

Men vil ikke si om de har videoopptak fra Treholts leilighet.

Arne Treholt. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
Arne Treholt. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gir fra seg negativer av foto i Arne Treholt-saken til Gjenopptakelses-kommisjonen.

Treholts forsvarer Harald Stabell har bedt politiet om innsyn i saken for tredje gang. I et brev fra PST har han fått vite at kommisjonen nå skal få både fotonegativer og andre materialer i saken. Utover dette foreligger det ingen flere detaljer.

- Dette holder ikke. Jeg vet ikke om PST nå gir fra seg bilder som til nå har vært ukjente for oss og offentligheten, og om det fortsatt eksisterer videoopptak fra leiligheten til Arne Treholt og hans familie. I så fall forutsetter jeg at også disse båndene utleveres til kommisjonen, med kopi til meg, sier Stabell til Aftenposten.

Stabell ber nå PST om mer informasjon. Han vil ha rapportene som spanerne utarbeidet i saken. Spanerne fulgte via en TV-monitor installert av CIA med på hva som skjedde i Treholt-familiens leilighet i halvannet år fram til arrestasjonen i 1984. Stabell vil vite hva PST mener med at de i tillegg til bilder også sender «annet materiale» til Gjenopptakelseskommisjonen.

Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter regner med at Stabell vil få tilgang på bildebevis som PST sender til kommisjonen.

- Noe av dette må anses som en del av straffesaksdokumentene. Vi vil nok gi ham tilgang til dette materialet her i våre lokaler, men det må vi avklare direkte med Stabell når vi får dokumentene, sier hun.

PST vil ikke kommentere saken og henviser til Gjenopptakelseskommisjonen.

(NTB)