SIKKERHETSTILTAK: Visesanger og forfatter Geirr Lystrup har fått hemmelig telefonnummer og har fått fjernet navnet fra postkassen på oppfordring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Tirsdag lanserte han bok med den danske tegneren Kurt Westergaard.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SIKKERHETSTILTAK: Visesanger og forfatter Geirr Lystrup har fått hemmelig telefonnummer og har fått fjernet navnet fra postkassen på oppfordring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Tirsdag lanserte han bok med den danske tegneren Kurt Westergaard. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

PST har iverksatt sikkerhetstiltak rundt Geirr Lystrup

Lanserte bok sammen med den danske tegneren Kurt Westergaard, som måtte forlate Norge grunnet sikkerhetstrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visesanger og forfatter Geirr Lystrup har fått hemmelig telefonnummer og har fått fjernet navnet fra postkassen på oppfordring fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Lystrup lanserte tirsdag boken «Fortell fra Spania, Tobben!». Den danske tegneren Kurt Westergaard har illustrert boken. Westergaard skulle delta under lanseringen tirsdag men fikk beskjed av norsk og dansk sikkerhetspoliti om å forlate Norge. Nå har PST iverksatt sikkerhetstiltak også rundt Lystrup, skriver Dagsavisen.

- Jeg synes ikke det er hyggelig å bli tvunget til å ha hemmelig telefonnummer. Jeg får ikke ha navnet på postkassen min lenger heller, sier Lystrup.

Han sier at han har blitt innstendig oppfordret av PST om å ta forholdsregler.

Boken handler om myter, lengsler og kulturmotsetninger fra tiden da den siste maurerkongen rømte fra Alhambra i 1492, og fram til dagens Norge. Westergaard har bidratt med tegninger av dansende nakne arabere. Lystrup spøker i boka med både kristent og muslimsk presteskap.

- Det vi gjør her i landet, må folk som kommer hit finne seg i. Faren min var prest, så jeg vet mye om det å banne i kirken. Jeg har ikke lyst til å passe kjeften min når jeg akkurat er blitt «fri», sier Lystrup.

Han mener det er viktig at kulturarbeidere samarbeider over grensene. Å vike på grunn av frykt vil bare føre til at terroristene vinner, sier Lystrup.

(NTB)

SIKKERHETSTRUSSEL: Sikkerhetspolitiet slo full alarm da de fikk opplysninger om et mulig terrorattentat i Oslo i dag. Kurt Westergaard skulle ha deltatt på et arrangement på Litteraturhuset tirsdag, men måtte forlate landet etter sikkerhetstrusselen.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SIKKERHETSTRUSSEL: Sikkerhetspolitiet slo full alarm da de fikk opplysninger om et mulig terrorattentat i Oslo i dag. Kurt Westergaard skulle ha deltatt på et arrangement på Litteraturhuset tirsdag, men måtte forlate landet etter sikkerhetstrusselen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer