Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- PST har spilt ut alle kortene

Ikke noen nye avgjørende beviser i terrorsaken, mener advokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokaten til den antatte hovedmannen i terrorsaken mener at det ikke er kommet fram noe nytt når de fire siktede fredag framstilles for forlenget varetektsfengsling.

- Alt tyder på at påtalemyndigheten har spilt ut de kortene de har. Det er ikke kommet fram noe nytt i saken under dagens fengslingsmøte, sier advokat Arild Holden til NTB.

Han forsvarer 29-åringen som er omtalt som hovedmannen i siktelsen mot fire menn for skyting mot synagogen i Oslo og planlegging av terroranslag mot USAs og Israels ambassader.

- Saken er endevendt. Det er over 100 sider med avhør av min klient. Samtidig konstaterer jeg at politiet kommer trekkende med de samme bevisene som sist. Jeg kan ikke se at saken kan bli opplyst bedre enn den er nå. Derfor ber vi også om løslatelse av 29-åringen, sier Holden.

Den norskpakistanske klienten er likevel innstilt på forlenget fengsling, noe politiadvokat Thomas Blom fra Politiets overvåkingstjeneste (PST) mener bør være ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud.

Han håper å bli løslatt, men er innstilt på fortsatt fengsling. Min klient er nå mest bekymret for de tre andre siktede i saken. Han er lei seg, fordi han mener at de er trukket inn i saken kun fordi de kjenner ham, sier Holden.

Heller ikke advokat Petar Sekulic, som forsvarer en 28 år gammel siktet som regnes som venn av den 26 år gamle siktede normannen, mener det er grunnlag for fengsling.

- Det er kommet fram nye opplysninger i fengslingsmøtet. Det er da også helt naturlig etter fire ukers etterforskning. Men vi mener ikke at disse opplysningene gir grunnlag for fortsatt varetektsfengsling av min klient, sier Sekulic.

(NTB)