PST-informant Christian Høibø truet på livet i sitt eget hjem

Politiet beslagla jekk og luftvåpen.

FIKK FOLK PÅ DØRA: - Jeg har unger og familie i huset, og det var ikke artig å bli truet på livet, sier Christian Høibø etter ubudne gjester i kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK FOLK PÅ DØRA: - Jeg har unger og familie i huset, og det var ikke artig å bli truet på livet, sier Christian Høibø etter ubudne gjester i kveld. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi hadde ubudne gjester på døra og det var en litt tilspisset stemning, sier en fortsatt shaky Høibø til Dagbladet ved 1930-tida.

Det var tre menn som kom på døra til Høibø. Hendelsen skal ikke primært ha dreid seg om Høibøs rolle som informant for PST, en rolle som ledet til en dokumentar hos NRK Brennpunkt og en rekke artikler i Dagbladet.

Ifølge politiet på Romerike var det en utleiekonflikt som var tema for truslene og krangelen. Høibø bekrefter dette, men hevder at personene som kom på døra har tilknytning til et fotballmiljø.

Barna hjemme - Det er riktig at det dreide seg om et utleieforhold, men i kampens hete ble det framsagt en rekke ting som handlet direkte om dokumentaren. Det har oppstått en situasjon der en liten konflikt er blitt en stor konflikt, og det har med dokumentaren å gjøre, sier Høibø til Dagbladet.

- Jeg har unger og familie i huset, og det var ikke artig å bli truet på livet, sier Høibø.

Han bekrefter at han truet inntrengerne med våpen.

- De var ikke i tvil om at jeg hadde det tilgjengelig, bekrefter Høibø.

Utleieforhold Kona til en nabo som var involvert i krangelen er ikke enig i Høibøs versjon. Hun bekrefter at krangelen dreier seg om et utleieforhold, men mener det er Høibø som oppførte seg ufint.

- Det var tre personer som gikk bort til ham for å løse en helt triviell konflikt relatert til et utleieforhold. Han oppførte seg truende mot dem, sier nabokona. Hun hevder Høibø ødela en bil under krangelen - noe Høibø selv nekter for.

- Det var ikke snakk om personer fra noe fotballmiljø - det var helt vanlige danske arbeidere, sier hun.

Hun bekrefter imidlertid at enkelte av Høibøs tidligere forhold har gjort ham uønsket i nabolaget.

Jekk og luftvåpen Ifølge operasjonsleder Øyvind Strømstad i Romerike politidistrikt ble det ved «en situasjon på Fetsund i kveld» beslaglagt en jekk og et luftvåpen. Dagbladet får opplyst at begge tilhørte Høibø. Høibø selv sier det ikke var han som truet med jekken.

- Vi har vært på en adresse i Fetsund i forbindelse med en uoverenstemmelse, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Det var en del verbale trusler fram og tilbake, og var nok ganske opphetet til å begynne med. Vi rykket ut med to biler og situasjonen løste seg, sier Strømsborg.

Ingen ble pågrepet eller skadd etter hendelsen.