Politikk

PST jakter nett-troll etter trusler mot politikere

Etter grove trusler og sjikane mot Knut Arild Hareide, Jonas Gahr Støre og Sylvi Listhaug har PST og politiet de siste dagene oppsøkt en rekke nett-troll.

GIKK AV: Sylvi Listhaug (Frp) gikk av som justisminister denne uka. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overfor Dagbladet bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) at de sammen med politiet har oppsøkt en rekke personer som har kommet med hatske ytringer mot politikere de siste dagene.

Dagbladet får bekreftet at PST - bare sammen med politiet i Nordland - har oppsøkt flere privatpersoner på deres hjemmeadresser. Nå vurderes det om det skal opprettes straffesak mot personene.

- Vi har oppsøkt personer som har lagt ut trusler, grov sjikane og hatefulle ytringer på sosiale medier. Jeg kan bekrefte at det er opprettet saker mot personer, sier Martin Bernsen.

Politiker-hat

Det er den krasse debatten rundt tidligere justisminister Sylvi Listhaug som har fått PST og politiet til å reagere. Truslene og de hatefulle ytringene er først og fremst rettet mot Jonas Gahr Støre, Knut Arild Hareide og Sylvi Listhaug.

- Årsaken til at vi har reagert, er for å forebygge, og samtidig iverksette etterforskning der vi mener ytringene kan være straffbare, sier Bernsen.

Dagbladet er kjent med at PST blant annet i samarbeid med politiet har aksjonert og oppsøkt personer på bopel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer