STYRKER BEMANNINGEN: PST setter inn ekstra bemanning i påsken for å samle inn informasjon for å se om det som har skjedd i Brussel kan påvirke trusselbildet i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STYRKER BEMANNINGEN: PST setter inn ekstra bemanning i påsken for å samle inn informasjon for å se om det som har skjedd i Brussel kan påvirke trusselbildet i Norge. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

PST jobber intenst med å lete etter linker til Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har kalt inn ekstramannskaper i påsken for å finne ut om terroren i Belgia har forgreninger til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi følger nøye med og samler inn informasjon for å se hvorvidt dette vil kunne påvirke situasjonen og trusselbildet i Norge, sier fungerende PST-leder Beate Gangås til NRK.

- Vi jobber intenst med å skaffe oss et godt bilde av det som har skjedd, og om det er linker til Norge som gjør at vi er nødt til å iverksette andre tiltak her. Foreløpig ser vi ikke at det er noen slike forbindelser, fortsetter Gangås, og legger til at de følger litt ekstra med på enkelte miljøer.

I februar la PST fram trusselvurderingen for 2016. Der kom det fram at de «vurderte det som mulig at ekstreme islamister vil forsøke å gjennomføre terroraksjoner mot Norge i løpet av året som kommer».

- Jeg kan si til det norske folk at vi gjør alt vi kan for å forsøke å forhindre at dette skjer, sier Gangås.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram