PST legger fram ny trusselvurdering: Ekstremislamisme fremdeles største terrortrussel

Også høyreekstremisme utgjør fare for det norske samfunnet, ifølge vurderingen.

LEGGER FRAM TRUSSELVURDERING: Justisminister Anders Anundsen og PST-sjef Benedicte Bjørnland redegjør for truslene mot Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LEGGER FRAM TRUSSELVURDERING: Justisminister Anders Anundsen og PST-sjef Benedicte Bjørnland redegjør for truslene mot Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) legger klokka 13.00 fram sin vurdering av hva som vil være de største truslene mot Norge i 2016.

PST trekker spesielt fram ekstremislamister og høyreekstreme.

Til stede på pressekonferansen er PST-sjef Benedicte Bjørnland og justisminister Anders Anundsen (Frp).

Fra «sannsynlig» til «mulig» - Man kan aldri gardere seg helt mot terrortrusselen, sier Anundsen.

Anundsen trekker linjer til bl.a. fjorårets terroraksjoner i Paris. Ifølge PST utgjør ekstremislamisme fortsatt den største terrortrusselen, som de to siste åra.

- Det er mulig at det i løpet av 2016 vil bli forsøkt gjennomført terrorangrep, sier Anundsen.

I 2014 brukte PST ordlyden «sannsynlig». Da de nedgraderte terrorfaren i høst, var det til «mulig». Altså er terrortrusselen lavere nå enn i 2014. Anundsen understreker likevel at det er snakk om en forsiktig justering, siden det nå er flere «etterretningshull» enn før. Islamistmiljøene svekket I november 2014 var terrornivået i Norge på sitt høyeste noensinne. PST anslo at det var hele 60 til 90 prosents sjanse for at det kom et terrorangrep mot Norge i 2015. Altså at det var mer sannsynlig at islamistene ville angripe, enn at de ikke ville det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer