PST løslater to terrorsiktede

26-åring som ble avlyttet i samtale med «hovedterrorist», slippes fri sammen med norsk-pakistaner (28) i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no får bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kommer til å be om forlenget fengsling av to av de terrorsiktede under morgendagens fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Terrorsaken

Natt til 17. september ble det skutt mot synagogen i Oslo.

Noen dager seinere arresterte politiet fire menn. Torsdag 21. september blir de siktet for terrorisme. PST mener mennene planla å sprenge USAs og Israels ambassader.

De fire mennene nekter for å ha skutt mot synagogen og for å ha planlagt å sprenge ambassadene.

Mannen PST mener er hovedmannen i det politiet kaller et terrorforbund, er en 29 år gammel norsk statsborger av pakistansk opprinnelse. Han har tidligere stått fram i et intervju i Dagbladet og fortalt at han hater norske verdier. Politiet mener 29-åringen er en livsfarlig kriminell. De andre siktede er ikke kjent av politiet for alvorlig kriminelle handlinger. En 28 år gammel nordmann av pakistansk opprinnelse, en 28 år gammel norsk statsborger av tyrkisk opprinnelse og en 26 år gammel nordmann.

Dermed løslater de en 26 år gammel nordmann og en 28 år gammel norsk-pakistaner. De to er imidlertid fortsatt siktet i saken, i likhet med en 28-åring som ble løslatt tidligere.

PST vil i morgen begjære fire nye uker i varetekt for den 29 år gamle antatte «hovedterroristen».

De fire oslomennene er siktet for medvirkning til synagogeskuddene og for å ha planlagt terrorangrep mot Israels og USAs ambassader i hovedstaden.

BLE ANGREPET: Synagogen på St. Hanshaugen i Oslo ble beskutt natt til søndag 17. september i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer