- PST må fotfølge Bhatti

Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité, forventer at sikkerhetspolitiet fotfølger Bhatti når han kommer til Norge.

 - MÅ PASSES PÅ:  Per Sandberg forventer at PST fotfølger Arfan Qadeer Bhatti når han kommer til Norge.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
- MÅ PASSES PÅ: Per Sandberg forventer at PST fotfølger Arfan Qadeer Bhatti når han kommer til Norge. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens advokat John Christian Elden registrerer at norske myndigheter har gjort minimalt for å bistå islamistene Arfan Qadeer Bhatti, mener lederen av Stortingets justiskomité, Per Sandberg (Frp) at det er helt på sin plass at norske myndigheter ikke har «slått på stortromma» for å få Bhatti hjem til Norge.

- Bhatti har selv satt seg i den situasjonen han har vært i. Det er ikke norske myndigheters ansvar eller plikt å bistå norske statsborgere som Bhatti, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Men selv om Sandberg ikke har ofret Bhattis fengselsopphold hos etterretningstjenesten i Pakistan én kalori, er Sandberg klar på at han forventer at norske myndigheter tar sine forholdsregler når islamisten kommer hjem til Norge.

- Jeg forventer at politiet og PST følger med på hva Bhatti foretar seg. De får fotfølge slik at Bhatti ikke gjør noe galt. Med sine ytringer og handlinger har Bhatti selv satt seg i en situasjon som gjør at norske myndigheter må ha kontroll på hva han gjør og foretar seg når han er i Norge, sier Per Sandberg.