FÅR MER KRITIKK: PST-sjef Janne Kristiansen har fått mye kritikk. Nå får også PST passet påskrevet av en fransk terrorekspert. Foto: Jacques Hvistendahl
FÅR MER KRITIKK: PST-sjef Janne Kristiansen har fått mye kritikk. Nå får også PST passet påskrevet av en fransk terrorekspert. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- PST mangler kapasitet til å oppdage viktig informasjon

PST er en ubetydelig aktør i internasjonal terrorbekjempelse, mener en fransk terrorekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jean Luc Marret er ekspert på terrorforebygging ved Johns Hopkins-universitetet i Washington D.C.

- PST mangler kapasitet til å oppdage og analysere viktig informasjon, sier han til NRK.

Marret mener PST har for lite folk til å infiltrere mistenkte miljøer. Han sier videre at PST er for dårlige på internasjonalt samarbeid og sier at han ikke kjenner til at PST har gitt noen verdifull etterretning til andre land.

PSTs analysesjef Jon Fitje svarer at PSTs kapasitet er et politisk spørsmål. Han tilbakeviser imidlertid at organet er dårlige på å samarbeide.

- Vi har et veldig omfattende og bredt internasjonalt samarbeid, og vi både mottar informasjon og vi gir informasjon, sier han.

Asle Toje, som forsker på sikkerhetspolitikk ved Universitetet i Oslo, sier han er vant til å høre kritikk av PST i utenlandske etterretningsmiljøer.

- PST er nok ikke det etterretningsorganet i Europa som har den høyeste stjernen når det gjelder terrorbekjempelse, sier Toje.

(NTB)