PST mener at norske Hassan Abdi Dhuhulow (23) deltok i Nairobi-terroren

Vet ennå ikke om han er død eller på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAIROBI/OSLO (Dagbladet): Tidligere i dag gikk PST (Politiets sikkerhetstjeneste) ut med ei pressemelding hvor de skriver at terrormistanken er styrket mot den norske statsborgeren som skal ha deltatt i angrepet mot kjøpesenteret i Nairobi 21. og 22. september i år.

Dagbladet er kjent med at sikkerhetspolitiet i Kenya - som får hjelp av FBI, britiske Metropolitan Police Service (MPS) (bedre kjent som Scotland Yard), israelske Mossad, norske PST, og en rekke andre lands sikkerhetspoliti - mener at 23 år gamle Hassan Abdi Dhuhulow var en av terroristene som deltok i angrepet på det eksklusive kjøpesenteret Westgate i Nairobi lørdag 21. september.

I en pressemeldinga fra PST heter det at de ikke vil avkrefte eller bekrefte identiteten på nordmannen. Dagbladet får likevel bekreftet at både PST og kenyansk politi mener at 23-åringen fra Larvik var en av terroristene som deltok i den grufulle terrormassakren på Westgate.

Parallelt med etterforskningen i Nairobi, har PST også jobbet hjemme i Norge for å få bekreftet at  Hassan Abdi Dhuhulow virkelig var en av terroristene.  Knyttes til terroren Politiet skal ha etterretningsopplysninger fra ukene før terrorattentatet og elektroniske bevis, og den pågående etterforskningen skal knytte den unge somalieren fra Larvik til ugjerningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer