Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST mener flere av fremmedkrigerne fra Norge er drept i Syria

Omtrent 30 av de 100 norsktilknyttede fremmedkrigerne i Syria og Irak har blitt drept, mener PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) operert med omtrent 20 drepte. Nå er tallet oppjustert med ti, skriver Nettavisen.

Av de 100 mener PST at 40 har returnert til Norge, og at 30 fortsatt er i Syria eller Irak. Seniorrådgiver Martin Bernsen opplyser at situasjonen er usikker, og tallene er derfor omtrentlige. Flere av de gjenværende kan være drept.

Få fremmedkrigere har vendt tilbake til Norge. Det kan skyldes at de er døde, at det er vanskelig å komme seg ut eller risikoen for lang fengselsstraff i Norge, forklarer Bernsen.

PST kjenner til ti kvinner som har dratt fra Norge for å slutte seg til kalifatet til IS. Tidligere er det omtalt at det er født ti barn med norsk tilknytning der. Bernsen tror det tallet også er høyere nå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling