PÅGREPET I FJOR: Mannen, som var ansatt i Aker Solutions, ble pågrepet på arbeidsplassen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅGREPET I FJOR: Mannen, som var ansatt i Aker Solutions, ble pågrepet på arbeidsplassen i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

PST mener terrorsiktet ingeniør lagde rakettvåpen-manual

Ble pågrepet i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener den terrorsiktede Aker Solution-ingeniøren (49) som ble pågrepet i fjor, utarbeidet et dokument som beskriver ukonvensjonell bruk av rakettvåpen, skriver VG.

Dokumentet er på flere sider og bærer selskapets navn og logo, ifølge avisen.

- Etterforskningen pågår fortsatt, men vi er nå inne i en avsluttende fase. Jeg ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer til hvordan vi vurderer saken per nå, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST.

Mannen ble pågrepet hos sin arbeidsgiver 11. mai etter at selskapet hadde reagert på nettbruken hans og varslet politiet. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147c for å ha spredt informasjon som er egnet for dem som ønsker å begå en terrorhandling.

Han nekter straffskyld. Han ble suspendert og senere oppsagt fra Aker Solutions, og 49-åringen har gått til søksmål fordi han mener oppsigelsen er ugyldig. Arbeidstvisten skal opp for Asker og Bærum tingrett i november.

Mannen er irakisk sjiamuslim og tidligere offiser og kom til Norge som flyktning i 1998. Han returnerte til Irak et par år tidlig på 2000-tallet før han kom tilbake i 2006. I flere år tilhørte han Den irakiske nasjonalkongressen, som ble finansiert av CIA.

Han ble løslatt i juni i fjor, da PST mente det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

(NTB)