Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST oppjusterer tallet på norske fremmedkrigere

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) oppjusterer tallet på norske fremmedkrigere som har reist til konflikten i Syria. De tror det dreier seg om rundt 70 personer.

OPPJUSTERER TALLET:
PST tror rundt 70 personer har reist fra Norge til Syria, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland.
Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPJUSTERER TALLET: PST tror rundt 70 personer har reist fra Norge til Syria, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste mener flere enn tidligere antatt har reist fra Norge for å knytte seg til opprørsgrupper som IS i Syria. Det sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til NRK.

- Det er flere som har reist og vi vurderer nå at det er rundt 70 personer som totalt sett har reist til konflikten i Syria, sier Bjørnland.

PST oppjusterer dermed tallet fra i høst da de anslo at rundt 60 norske fremmedkrigere hadde reist for å delta i krigen.

- Det er vel en trend som vi har sett utvikle seg gjennom 2014 som har fortsatt, sier PST-sjefen, som ikke kan utelukke mørketall.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook