PST-razzia hos den prisbelønte filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen

Jobber med dokumentar om Ubaydullah Hussain.

PRISBELØNT: Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) har en lang karriere som regissør innen film og TV. De siste åra har han jobbet med en dokumentar om islamisten Ubaydullah Hussain. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISBELØNT: Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) har en lang karriere som regissør innen film og TV. De siste åra har han jobbet med en dokumentar om islamisten Ubaydullah Hussain. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre sivilkledde tjenestemenn fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) troppet i går kveld opp hos den prisbelønte filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen (43). Da de dro igjen, hadde de med seg en rekke filer fra Rolfsens kommende dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain og islamistmiljøet i Norge.

Rolfsen sitter i formiddag i et møte, men bekrefter politiaksjonen overfor Dagbladet.

Kom under landskampen Dagbladet får opplyst at politimennene kom til Rolfsens hjem vest i Oslo like etter at landskampen mellom Norge og Sverige var begynt. Med en ordre fra statsadvokaten i hånd gjennomsøkte de regissørens bolig og bil, og tok med seg filene som bevismateriale. Gjennomsøkningen foregikk uten dramatikk.

Beslaget skjedde dagen før to ankesaker mot Hussain kommer opp i Borgarting lagmannsrett. 29-åringen ble i fjor dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot journalister, jøder og en rettssakkyndig, og ble frikjent for å ha hyllet terror og terrorister.

Rolfsen har jobbet med dokumentarprosjektet siden januar i fjor, og er nær ferdigstillelse.

Pågrep 18-åring PST har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser om saken. De har det siste døgnet vært sysselsatt med aksjonen for å pågripe en norsk 18-åring mistenkt for å være på vei til Syria for å slutte seg til Den islamske stat (IS). 18-åringen ble anholdt i Göteborg og er nå siktet i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer