PST setter i gang etterforskning av mulig mobilspionasje

- Sannsynlig med falske basestasjoner, sier NSM. Justisministeren fikk hemmelig rapport i dag.

MÅ ETTERFORSKE: PST-sjef Benedicte Bjørnland har satt i gang etterforskning av basestasjon-saken.   Arkivfoto: Jacques Hvistendahl
MÅ ETTERFORSKE: PST-sjef Benedicte Bjørnland har satt i gang etterforskning av basestasjon-saken. Arkivfoto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiets sikkerhetstjeneste setter i gang etterforskning knyttet til de falske mobiltelefon-basestasjonene som er avdekket gjennom Aftenpostens avsløringer de siste dagene.

- PST har i dag besluttet å iverksette etterforskning for å undersøke om opplysningene som har fremkommet den siste tiden rundt falske basestasjoner dreier seg om ulovlig etterretningsvirksomhet til fordel for fremmede stater jf. straffeloven § 91a, skriver PST i en pressemelding.

Bekreftelsen på at PST nå går aktivt inn i granskningen, kommer etter at regjeringen og de andre hemmelige tjenestene i dag fikk oversendt en rapport med de foreløpige konklusjonene til Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) i saken.

- Vi har gjort undersøkelser over flere dager, ved bruk av forskjellige metoder og tekniske verktøy. Vår hovedkonklusjon er at det er sannsynlig at funnene Aftenposten har gjort gjennom sine undersøkelser er reelle, skriver direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Kjetil Nilsen, i en pressemelding i ettermidag.

NSM mener det ikke er mulig å trekke absolutte konklusjoner, men vil heller ikke kommentare detaljer i undersøkelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer