16-åring pågrepet

PST-siktelse: - Planla flere terrorhandlinger

En 16 år gammel syrisk flyktning og skoleelev fra Oslo øst er arrestert, siktet for å ha forberedt flere terrorhandlinger i Oslo.

UNG SYRER: - Vi har pågrepet en 16 år gammel syrisk statsborger. Han er siktet for å ha planlagt terrorhandlinger, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet
UNG SYRER: - Vi har pågrepet en 16 år gammel syrisk statsborger. Han er siktet for å ha planlagt terrorhandlinger, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ble en 16 år gammel gutt pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste i Oslo. Gutten er siktet for å ha forberedt og planlagt flere terrorhandlinger i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet og siktet en 16 år gammel syrisk statsborger. Han er siktet for å ha forberedt terrorhandlinger, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

Asylsøker

16-åringen kom til Norge sammen med sin far og yngre søsken som asylsøker for fem-seks år siden.

Den 16 år gamle gutten som er siktet for terrorforberedelser i Oslo erkjenner ikke straffskyld.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og begjærer seg løslatt. Vi mener dette må etterkommes på grunn av hans unge alder, sier forsvarer Andreas Berg Fevang hos ved Advokatfirmaet Mette Yvonne Larsen & Co til Dagbladet.

Gutten framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Politiadvokat Thomas Blom i PST, vil be retten om at fengslingsforhandlingene blir for lukkede dører, av hensyn til 16-åringens unge alder.

Ransakelse

Den syriske 16-åringen ble pågrepet av PST i nærhet av familiens leilighet i en bydel på Oslos østkant. Etter pågripelsen foretok PST en ransakelse i familiens bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer