VIL HA SYSTEMATISK KARTLEGGING: PST-sjef Janne Kristiansen ber om nye terrorlover etter 22. juli. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
VIL HA SYSTEMATISK KARTLEGGING: PST-sjef Janne Kristiansen ber om nye terrorlover etter 22. juli. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

PST-sjef ber om nye terrorlover

Vil ha mer registrering av nettaktivitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST-sjef Janne Kristiansen vil ha større fullmakter til å registrere politisk og religiøs aktivitet i jakten på soloterrorister, skriver VG.

I to hemmeligstemplede brev til Justisdepartementet ber Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om endringer i sentrale deler av terrorlovene, ifølge VG.

Ifølge kilder i regjeringssystemet ønsker sikkerhetstjenesten å starte med mer systematisk kartlegging og registrering av hatefulle ytringer på internett. Det er nødvendig, mener PST, for å avsløre mulige intensjoner før noen er i stand til å gjennomføre terror.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST bekrefter at de har bedt om lovendringer:

- PST har sendt over et omfattende brev med forslag til endringer i terrorlovgivning og metodebruk. Vi har også sendt et brev om barrierene mellom PST og Forsvarets etterretningstjeneste, sier Hugubakken.

Dagens PST-instruks forbyr behandling av opplysninger om enkeltpersoner på bakgrunn bare av politisk, filosofisk eller religiøs overbevisning, etnisk opphav, eller helsemessige og seksuelle forhold.

(NTB)