UØNSKET: Grunnleggeren av den militante organisasjonen Ansar al-Islam, Najumuddin Faraj Ahmad - bedre kjent som mulla Krekar.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UØNSKET: Grunnleggeren av den militante organisasjonen Ansar al-Islam, Najumuddin Faraj Ahmad - bedre kjent som mulla Krekar. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

PST-sjef forslo Krekar-soning i Norge

Tidligere PST-sjef Jørn Holme kom med et forslag på hvordan man kunne få mulla Krekar ut av Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Forslaget gikk ut på å la Krekar gjennomgå en rettssak i Irak, men at han sonet straffen i Norge, bekrefter regjeringen overfor Aftenposten

- Forslaget gikk ut på at Krekar skulle dømmes i Irak for deretter å sone i Norge. Det ville i så fall medføre at vi skulle sendt Krekar til Irak for så å ta ham tilbake hit. Men det er ikke aktuell politikk. Her er han ikke velkommen, sier statssekretær i Justisdepartementet, Pål K. Lønseth (Ap).

Tidligere sjef i Politiets sikkerhetstjeneste, Jørn Holme, kom også med et forslag om at samarbeid med irakiske myndigheter. Dette har regjeringen jobbet med i lang tid, ifølge Lønseth.

- Så lenge den irakiske utenriksministeren fortsetter å bekrefte for oss at Krekar vil få dødsstraff i Irak, kan vi ikke sende ham tilbake, sier statssekretæren.

Frp-leder Siv Jensen har anmeldt mulla Krekar for det hun mener er den groveste overtredelsen etter utvisningen fra Norge.

Den omstridte mullaen uttalte torsdag at hvis han blir drept etter å ha blitt tvunget ut fra Norge, vil personen som står ansvarlig også dø.

(NTB)

KOM MED FORSLAG: Tidligere PST-sjef Jørn Holme.
FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX
KOM MED FORSLAG: Tidligere PST-sjef Jørn Holme. FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer