PST-sjef kalt hjem fra reise

Må svare på spørsmål fra 22. juli-komiteen.

AVBRYTER TJENESTEREISE:  Janne Kristiansen er kalt hjem tidligere enn planlagt for å klare opp i kontroversen rundt hennes ulike forklaringer i juli på hvorfor PST ikke hadde mulighet til eller lov til å registrere Anders Behring Breiviks da han kjøpte kjemikalier til bobmeproduksjon i Polen. Foto: Nina Ruud / Dagbladet
Tett på: Janne Kristiansen i PST.
Foto: Nina Ruud
AVBRYTER TJENESTEREISE: Janne Kristiansen er kalt hjem tidligere enn planlagt for å klare opp i kontroversen rundt hennes ulike forklaringer i juli på hvorfor PST ikke hadde mulighet til eller lov til å registrere Anders Behring Breiviks da han kjøpte kjemikalier til bobmeproduksjon i Polen. Foto: Nina Ruud / Dagbladet Tett på: Janne Kristiansen i PST. Foto: Nina Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PST-sjef Janne Kristiansen kommer i løpet av få dager tilbake til Norge. Opprinnelig skulle hun ikke hjem før i neste uke.

Etter det Bergens Tidende erfarer, kommer Kristiansen tilbake fra sin tjenestereise i utlandet innen svært kort tid.

Bakgrunnen for den tidligere returen er kontroversen rundt Kristiansens ulike forklaringer i juli på hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke hadde mulighet eller lov til å registrere Anders Behring Breivik da han kjøpte kjemikalier til bombeproduksjon i Polen.

Senere har både PST selv og eksperter bekreftet at det var fullt mulig.

Justisminister Grete Faremo (Ap) bekrefter at det har vært interne møter i departementet om saken og sier hun har bedt om å få oversikt så raskt som mulig over all relevant informasjon.

Faremo ønsker imidlertid ikke å kommentere at Kristiansen kommer tilbake til landet tidligere enn planlagt.

- Jeg har ikke noen kommentar til det nå. Men jeg legger til grunn at PST og også PST-sjefen vil bidra på best mulig måte til at vi raskt kan svare på spørsmål fra komiteen, sier Faremo, og sier at PST-sjefen har hennes fulle tillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer