Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST-sjef kalt hjem fra reise

Må svare på spørsmål fra 22. juli-komiteen.

AVBRYTER TJENESTEREISE:  Janne Kristiansen er kalt hjem tidligere enn planlagt for å klare opp i kontroversen rundt hennes ulike forklaringer i juli på hvorfor PST ikke hadde mulighet til eller lov til å registrere Anders Behring Breiviks da han kjøpte kjemikalier til bobmeproduksjon i Polen. Foto: Nina Ruud / Dagbladet
Tett på: Janne Kristiansen i PST.
Foto: Nina Ruud
AVBRYTER TJENESTEREISE: Janne Kristiansen er kalt hjem tidligere enn planlagt for å klare opp i kontroversen rundt hennes ulike forklaringer i juli på hvorfor PST ikke hadde mulighet til eller lov til å registrere Anders Behring Breiviks da han kjøpte kjemikalier til bobmeproduksjon i Polen. Foto: Nina Ruud / Dagbladet Tett på: Janne Kristiansen i PST. Foto: Nina Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST-sjef Janne Kristiansen kommer i løpet av få dager tilbake til Norge. Opprinnelig skulle hun ikke hjem før i neste uke.

Etter det Bergens Tidende erfarer, kommer Kristiansen tilbake fra sin tjenestereise i utlandet innen svært kort tid.

Bakgrunnen for den tidligere returen er kontroversen rundt Kristiansens ulike forklaringer i juli på hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke hadde mulighet eller lov til å registrere Anders Behring Breivik da han kjøpte kjemikalier til bombeproduksjon i Polen.

Senere har både PST selv og eksperter bekreftet at det var fullt mulig.

Justisminister Grete Faremo (Ap) bekrefter at det har vært interne møter i departementet om saken og sier hun har bedt om å få oversikt så raskt som mulig over all relevant informasjon.

Faremo ønsker imidlertid ikke å kommentere at Kristiansen kommer tilbake til landet tidligere enn planlagt.

- Jeg har ikke noen kommentar til det nå. Men jeg legger til grunn at PST og også PST-sjefen vil bidra på best mulig måte til at vi raskt kan svare på spørsmål fra komiteen, sier Faremo, og sier at PST-sjefen har hennes fulle tillit.

De ulike forklaringene til Kristiansen har gjort at det nå er et stort flertall i 22. juli-komiteen på Stortinget for å kalle inn Kristiansen til høring, etter at Erna Solberg (H) først ba om det.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!