PST-sjefen: - Får trolig aldri svar på om terrortrusselen var reell

Benedicte Bjørnland sier Norge må være forberedt på at terrorberedskapen kan bli hevet på nytt.

FÅR ALDRI SVAR: Sjefen for Politiets etterretningstjeneste (PST), Bendicte Bjørnland, innrømmer at man trolig aldri vil få svar på hvor reell terrortrusselen mot Norge var for to uker siden.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FÅR ALDRI SVAR: Sjefen for Politiets etterretningstjeneste (PST), Bendicte Bjørnland, innrømmer at man trolig aldri vil få svar på hvor reell terrortrusselen mot Norge var for to uker siden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen for Politiets etterretningstjeneste (PST) innrømmer at man trolig aldri vil få svar på hvor reell terrortrusselen mot Norge var for to uker siden.

- Det er vanskelig nå i ettertid å si noe om troverdigheten til den informasjonen som tilfløt oss. Vi kan ha avskrekket og avverget et angrep ved å gå ut på den måten. Disse personene, hvis det var reelle personer, kan ha valgt en annen vei et annet mål eller det kan ha vært uriktig informasjon. Dette vil vi antakelig aldri få et ordentlig svar på, sier Benedicte Bjørnland til TV 2.

PST hadde opplysninger om at en terrorgruppe hadde reist fra Syria med Norge som mål, og Bjørnland mener det var riktig å informere regjeringen og anbefale at regjeringen deretter gikk ut offentlig med en advarsel.

- Hvis jeg hadde visst at ingenting ville skje så hadde vi ikke gått ut med denne type informasjon. Men sett tilbake og den situasjonen vi sto i, så var vår vurdering at dette er troverdig, dette bør vi informere om, sier hun.

Ifølge TV 2 skal politiet kjenne til identiteten til minst en av de personene som sto bak trusselen, men det ønsker ikke Bjørnland å kommentere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer