Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST-sjefen advarer mot følgene av innvandring fra muslimske land

PST-sjef Benedicte Bjørnland frykter at økt innvandring, særlig fra muslimske land, kan gi grobunn for radikalisering, økte konflikter i samfunnet og større høyreekstreme miljøer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarselen kom på Folk och Försvars rikskonferanse i Sverige mandag, der sjefen i Politiets sikkerhetstjeneste var en av innlederne.

- En sterkt økende innvandring, særlig fra muslimske land, kan også medføre andre utfordringer på sikt. Når det kommer et høyt antall asylsøkere til lokalsamfunn, kan dette få uheldige konsekvenser, sa Bjørnland fra talerstolen, ifølge TV 2.

Hun advarte om økt konfliktnivå, voldshandlinger og fremvekst av høyreekstreme miljøer:

- Man kan ikke ta for gitt at nye befolkningsgrupper automatisk tilpasser seg normer og regler i det norske samfunnet. Nye befolkningsgrupper er heller ikke homogene, og de kan ta med seg etniske eller religiøse motsetninger fra sine hjemland, sa Bjørnland.

- Hvis man på sikt får fremvekst av parallelle samfunn, radikalisering og ekstremistmiljøer, så har vi en utfordring som sikkerhetstjeneste, advarte PST-sjefen.

I Sverige er trusselnivået på nest høyeste nivå. Den svenske Säpo-sjefen sier utfordringene er betydelige.

- De islamistiske miljøene har vokst betydelig de siste fem årene, og spenningen øker mellom de ulike folkegruppene sier Anders Thornberg, sjef for Säkerhetspolisen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media