Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hans Sverre Sjøvold

PST-sjefen avhørt etter våpenavsløring

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold har avgitt forklaring til Spesialenheten for politisaker, opplyser hans forsvarer Erling O. Lyngtveit til Dagbladet.

AVHØRT: PST-sjef Hans Sverre Sjøvold er avhørt av Spesialenheten for politisaker i våpensaken. Sjøvold oppbevarte to håndvåpen over flere år for en enke i Vestfold. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
AVHØRT: PST-sjef Hans Sverre Sjøvold er avhørt av Spesialenheten for politisaker i våpensaken. Sjøvold oppbevarte to håndvåpen over flere år for en enke i Vestfold. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Sjefen for Politiets sikkerhetsjeneste, Hans Sverre Sjøvold, har blitt avhørt av Spesialenheten for politisaker i våpensaken.

- Sjøvold har nå avgitt forklaring til Spesialenheten, sier Sjøvolds advokat, Erling O. Lyngtveit, til Dagbladet.

På spørsmål om hva Sjøvold sin prosessuelle status er, svarer han:

- Vi vil avvente Spesialenhetens vurdering for ytterligere kommentar.

Sjøvold innrømmet overfor VG onsdag 30. oktober at han oppbevarte minst to håndvåpen over flere år for en enke i Vestfold etter at hennes mann døde i 2008.

- Dette ble håndtert som en ren vennetjeneste. Disse våpnene var lovlig låst ned og ble liggende helt til amnestiet kom. Det var egentlig det som skjedde, sa han til avisa.

Etter å ha fått presentert en juridisk vurdering av forholdene, sa han videre:

FIKK TIPS: PST-sjef Hans Sverre Sjøvold forteller om tipset de fikk for ett år siden om Philip Manshaus (21). Video: Malene Storrusten Vis mer

- Jeg har sett på detaljene her, så det kan godt hende det er gjort noen mindre formalfeil. Men det er vel sånn som glipper i den store sammenhengen.

Få timer før avsløringen, hadde Sør-Øst-politidistrikt gått ut med følgende pressemelding:

«Alle våpen skal være registrert, og eieren av våpen skal ha tillatelse til å eie disse. Mange sitter imidlertid på våpen som de har arvet, uten å melde inn dette til politiet. I praksis betyr det at arvingene eller andre som har overtatt et våpen besitter våpenet ulovlig.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media