Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror

PST-sjefen fortsetter

Benedicte Bjørnland (53) fortsetter som sjef for PST - sikkerhetspolitiet.

SJEF: Benedicte Bjørnland har fått fornyet tillit, og er i statsråd i dag utnevnt til seks nye år som PST-sjef. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SJEF: Benedicte Bjørnland har fått fornyet tillit, og er i statsråd i dag utnevnt til seks nye år som PST-sjef. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Benedicte Bjørnland (53) har vært sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siden 2012. I statsråd i dag fikk hun forlenget åremålet med seks nye år.

- Jeg er glad for utnevnelsen i statsråd i dag. Jeg trives i tjenesten, sier PST-sjefen til Dagbladet.

– Bjørnland har i sin første periode som sjef for PST vært en strategisk, utviklingsorientert og handlekraftig leder. Et sammensatt trusselbilde, i tillegg til endringer internasjonalt og i vårt eget samfunn, gjør denne stillingen svært krevende, sier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

PST har under Bjørnlands ledelse blitt modernisert og omorganisert.

Før Bjørnland tiltrådte stillingen som PST sjef var hun politimester i Vestfold fra 2005 til 2012).

Bjørnland er cand.jur ( candidata juris) fra Universitetet i Oslo.

I statsråd fikk også politimester Ole Bredrup Sæverud i Troms, og Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold forlenget åremålet med seks år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media