PST-sjefen oppbevarte våpen ulovlig i flere år

Hans Sverre Sjøvold oppbevarte i en årrekke minst to håndvåpen uten å ha tillatelse. Han kaller det «en ren vennetjeneste»

ULOVLIG VÅPEN: PST-sjefen oppbevarte i en årrerekke minst to håndvåpen uten tillatelse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
ULOVLIG VÅPEN: PST-sjefen oppbevarte i en årrerekke minst to håndvåpen uten tillatelse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold oppbevarte våpen ulovlig i flere år, og kaller det en «ren vennetjeneste», melder VG.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter at han aldri innhentet tillatelse fra politiet til å ha våpnene.

Den tidligere politimesteren uttaler overfor VG at han beholdt våpnene i flere år, før han fikk levert dem inn gjennom et våpenamnesti på sin daværende arbeidsplass i Oslo politidistrikt.

Sjøvold forteller overfor VG at han tok imot våpnene fra en enke i Vestfold etter at hennes mann døde i 2008.

Sjøvold opplyser at han mottok våpnene etter dødsfallet til en mann i Vestfold i 2008 og at både han og den avdøde var medlemmer av Odd Fellow-losjen. Første våpenamnesti etter dette var våren 2017, og det betyr i så fall ifølge VG at våpnene kan ha blitt oppbevart ulovlig i nærmere ni år.

- PST henviser til Hans Sverre Sjøvolds uttalelser til VG. Utover dette har ikke vi noe vi ønsker å tilføye, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til Dagbladet.

Norsk politi er opptatt av å få kontroll på våpen fra dødsbo. Så sent som onsdag morgen la Sør-Øst politidistrikt ut en pressemelding hvor det sto:

«Alle våpen skal være registrert, og eieren av våpen skal ha tillatelse til å eie disse. Mange sitter imidlertid på våpen som de har arvet, uten å melde inn dette til politiet. I praksis betyr det at arvingene eller andre som har overtatt et våpen besitter våpenet ulovlig.»

Sjøvold ble sjef for Politiets sikkerhetstjeneste i mars i år. Han kom da fra jobben som politimester i Oslo politidistrikt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer