PST-sjefen oppbevarte våpen ulovlig i flere år

Hans Sverre Sjøvold oppbevarte i en årrekke minst to håndvåpen uten å ha tillatelse. Han kaller det «en ren vennetjeneste»

ULOVLIG VÅPEN: PST-sjefen oppbevarte i en årrerekke minst to håndvåpen uten tillatelse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
ULOVLIG VÅPEN: PST-sjefen oppbevarte i en årrerekke minst to håndvåpen uten tillatelse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold oppbevarte våpen ulovlig i flere år, og kaller det en «ren vennetjeneste», melder VG.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter at han aldri innhentet tillatelse fra politiet til å ha våpnene.

Den tidligere politimesteren uttaler overfor VG at han beholdt våpnene i flere år, før han fikk levert dem inn gjennom et våpenamnesti på sin daværende arbeidsplass i Oslo politidistrikt.

Sjøvold forteller overfor VG at han tok imot våpnene fra en enke i Vestfold etter at hennes mann døde i 2008.

Sjøvold opplyser at han mottok våpnene etter dødsfallet til en mann i Vestfold i 2008 og at både han og den avdøde var medlemmer av Odd Fellow-losjen. Første våpenamnesti etter dette var våren 2017, og det betyr i så fall ifølge VG at våpnene kan ha blitt oppbevart ulovlig i nærmere ni år.

- PST henviser til Hans Sverre Sjøvolds uttalelser til VG. Utover dette har ikke vi noe vi ønsker å tilføye, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til Dagbladet.

Norsk politi er opptatt av å få kontroll på våpen fra dødsbo. Så sent som onsdag morgen la Sør-Øst politidistrikt ut en pressemelding hvor det sto:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer