PST-sjefen vil avvente egne spionundersøkelser

Mener det er for tidlig å konkludere etter spionavsløringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PST-sjef Benedicte Bjørnland måtte i kveld kalle inn til pressemøte etter Aftenpostens avsløringer rundt mobilovervåking i Oslo.

PST har i dag høstet kritikk for å ta for lett på saken, og hvorfor de ikke selv har avdekket overvåkingen det er snakk om. Men Bjørnland ville ikke være med på at PST tar lett på saken.

- Det er for tidlig å konkludere på bakgrunn av Aftenpostens arbeid. Men hvis det viser seg at de har avdekket konkrete ulovlige basestasjoner i Oslo, er ikke det noe vi har hatt kunnskap om, innrømmer Bjørnland.

Hun sier Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) nå har igangsatt egne undersøkelser for å se om de avdekke det samme. Denne rapporten er ventet om kort tid. Bjørnland er likevel klar på at hun ikke er overrasket om det skulle vise seg å stemme.

- Vi er klar over at fremmede stater driver etterretning mot Norge. Nå får vi vente og se hva som ligger i det materiale NSM kommer med. Det kan være snakk om private aktører - såkalt industrispionasje. Da er det en sak for det oridinære politiet. Hvis det er grunn til å tro at det er statlige aktører som kan stå bak dette, er det en sak for PST.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer