SJEKKER: PST vil sjekke om 27-åringen som ble pågrepet i dette huset har hatt kontakt med Behring Breivik. Foto: Per Øystein Støtvig/Dagbladet
SJEKKER: PST vil sjekke om 27-åringen som ble pågrepet i dette huset har hatt kontakt med Behring Breivik. Foto: Per Øystein Støtvig/DagbladetVis mer

PST sjekker om sprengstoff- siktet (27) har hatt kontakt med Behring Breivik

Islamkritiker tatt med sprengstoff og automatvåpen i boligområde i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamkritikeren (27) som er pågrepet i Larvik, med sprengstoff og automatvåpen i sin bolig, er fengslet i full isolasjon.

Dagbladet får bekreftet at PST og politiet nå sjekker om det er forbindelse mellom Larvik-mannen og Anders Behring Breivik (32).

Foreløpig skal det ikke være funnet noe som indikerer en slik kontakt.

Tett dialog Mannen er siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff. I tillegg til sprengstoff, beslagla politiet hos mannen flere våpen, også noen som kunne se ut til å være et hjemmelaget eller modifisert automatvåpen.

Overfor Dagbladet er PST svært ordknappe.

- Vi er kjent med saken, og er i tett dialog med Vestfold politidistrikt. Detaljer i etterforskningen vil vi ikke kommentere, er det eneste kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken vil si om politiaksjonen i Larvik til Dagbladet.

Innvandringskritisk Mannen ble oppsøkt av politiet i forbindelse med et annet forhold. Pågripelsen skjedde uten noen form for dramatikk.
Politiets bombegruppe har gjennomsøkt boligen til 27-åringen, som ligger i et boligstrøk nær Hovland i Larvik.

Dagbladet vet at mannen har ytret seg svært innvandringskritisk på nettet, og at han har kritisert muslimer.

Han har også undersøkt mulighetene for å bestille kjemikalier fra Kina.

Mannen har også skrevet under et opprop mot strengere våpenlover. Lovendringen gikk på at jegere ikke kan erverve mer en 6 jaktvåpen.