- PST skal ikke være nølende

PST-sjef Benedicte Bjørnland vil forandre det hemmelige politiet fra en nølende til en driftig og nytenkende hemmelig tjeneste.

LOVER BOT OG BEDRING:  PST-sjef Benedicte Bjørnland vil forandre PST fra en nølende og forsiktig organisasjon, til en driftig og nytenkende hemmelig tjeneste.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
LOVER BOT OG BEDRING: PST-sjef Benedicte Bjørnland vil forandre PST fra en nølende og forsiktig organisasjon, til en driftig og nytenkende hemmelig tjeneste. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens kritikken mot det vanlige politiet er knusende, får Politiets sikkerhetstjeneste (PST) krass kritikk av 22. julikommisjonen.

Kritikken mot PST svir for det hemmelige politiet. PST-sjef Benedicte Bjørnland - som overtok jobben da Janne Kristiansen måtte gå - er ydmyk og medgir at kritikken er alvorlig for PST.

- Alvorlig for PST - Vi tar kritikken på stort alvor. Rapporten fra 22. julikommisjonen er alvorlig. Kommisjonen påpeker betydelige problemer i vår organisasjon. Det må vi gjøre noe med. Rutiner, holdninger og kultur må forandres. Det er ledelsens ansvar. Dette arbeidet var allerede satt i gang, da jeg for noen uker siden overtok jobben som PST-sjef, sier Benedicte Bjørnland.

- 22. julikommisjonen karakteriserer Politiets sikkerhetstjeneste som en nølende organisasjon?

- I vår egen evaluering påpeker vi det samme. Det er alvorlig.

-PST skal ikke være en nølende organisasjon som er preget av en forsiktighetskultur. Vi skal være driftige og nytenkende. For å få til det må vi forandre rutiner,  kulturen og holdninger, sier Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer