KAOTISK: Ingen vet hva som har skjedd med de rundt 40 norske islamistene som reiste til krigen i Syria. - Virkeligheten er at det er helt uoversiktlig i Raqqa og de områdene islamistene fortsatt delvis kontrollerer, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Foto: RODI SAID / Reuters / NTB Scanpix
KAOTISK: Ingen vet hva som har skjedd med de rundt 40 norske islamistene som reiste til krigen i Syria. - Virkeligheten er at det er helt uoversiktlig i Raqqa og de områdene islamistene fortsatt delvis kontrollerer, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Foto: RODI SAID / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Norske islamister:

PST slår alarm: 40 norske islamister har forsvunnet i Syria

Rundt 30 menn, ti kvinner og flere barn med norsk tilknytning er savnet i Syria. PST frykter at terrorister kan være på vei hjem til Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet kjenner identiteten til mange med norsk tilknytning som antas å være på flukt, drept eller sitter fast i det de trodde skulle bli midtpunktet i et nytt islamistisk rike, den syriske byen Raqqa.

- Situasjonen er i dag mer uoversiktlig enn noen gang tidligere, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi antar flere med norsk tilknytning har blitt drept under kampene. Men vi vet ikke med sikkerhet, sier Martin Bernsen.

Verken norske myndigheter eller familiene hjemme i Norge vet med sikkerhet om de norske islamistene som reiste til Den islamske stat, er i live, på flukt, eller er drept.

Ingen livstegn

De siste månedene har de fleste av de 40 ikke gitt livstegn fra seg. Dagbladet er kjent med at det finnes ubekreftede opplysninger om at mange av de med norsk tilknytning skal være drept.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn