Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PST varslet om naziflagg i Kristiansands julegate

- Sjokkerende å se.

Foto: Dan Borge
Foto: Dan Borge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til onsdag hengte noen opp et tysk naziflagg i Kristiansands handlegate Markens. Politiets sikkerhetstjeneste er varslet.

Dan Borge var en av dem som fikk en ubehagelig overraskelse tidlig onsdag morgen. Midt i byens hovedgate hang det karakteristiske flagget med hakekorset i øyehøyde, melder TV 2.

- Det var sjokkerende å se, forteller Borge

Operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt bekrefter hendelsen og sier en patrulje undersøker om det har dukket opp flere flagg eller lignende symboler. Han forteller også at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet.

- Det er PST som har ansvaret for å kartlegge og å holde oversikten over høyreekstreme miljøer. Derfor er det naturlig å koble inn dem i en sak som denne, sier Hyberg.

Han sier politiet også tidligere har opplevd at det er hengt opp ekstreme symboler og plakater i byen, noe han ikke har sansen for.

- Nazismen representerer et menneskesyn som ikke er forenlig med høytiden vi nå går inn i. Dette er virkelig ikke greit, og det er også grunnen til at vi tar slike saker på alvor.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!