PST varslet om naziflagg i Kristiansands julegate

- Sjokkerende å se.

Foto: Dan Borge
Foto: Dan Borge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag hengte noen opp et tysk naziflagg i Kristiansands handlegate Markens. Politiets sikkerhetstjeneste er varslet.

Dan Borge var en av dem som fikk en ubehagelig overraskelse tidlig onsdag morgen. Midt i byens hovedgate hang det karakteristiske flagget med hakekorset i øyehøyde, melder TV 2.

- Det var sjokkerende å se, forteller Borge

Operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt bekrefter hendelsen og sier en patrulje undersøker om det har dukket opp flere flagg eller lignende symboler. Han forteller også at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er varslet.

- Det er PST som har ansvaret for å kartlegge og å holde oversikten over høyreekstreme miljøer. Derfor er det naturlig å koble inn dem i en sak som denne, sier Hyberg.

Han sier politiet også tidligere har opplevd at det er hengt opp ekstreme symboler og plakater i byen, noe han ikke har sansen for.

- Nazismen representerer et menneskesyn som ikke er forenlig med høytiden vi nå går inn i. Dette er virkelig ikke greit, og det er også grunnen til at vi tar slike saker på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer