I PAKISTAN: Dette bildet ble tatt i november i fjor, og Arfan Bhatti befant seg da, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson, i Pakistan.
I PAKISTAN: Dette bildet ble tatt i november i fjor, og Arfan Bhatti befant seg da, ifølge den svenske journalisten Per Gudmundson, i Pakistan.Vis mer

PST vet ikke hvor Arfan Bhatti er

Er meldt savnet av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seint i går kveld skrev VG Nett at Arfan Bhatti er meldt savnet av familien. Hans advokat John Christian Elden bekreftet dette.

Det er fra før kjent at islamisten Bhatti har oppholdt seg i Pakistan de siste månedene.

Etter det Dagbladet får opplyst var PST (Politiets sikkerhetstjenste) ukjent med at Arfan Bhatti var savnet, til hans familie i Norge tok kontakt med UD.

Våpenbilder Bhatti skal den siste tida ha oppholdt seg i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. I november i fjor ble det lagt ut bilder av 35-åringen på Facebook, hvor han poserte med våpen.

Autensiteten ble bekreftet av PST, noe som tyder på at de har fulgt hans bevegelser.

- Vi kjenner til disse bildene, men PST kan utover dette ikke kommentere hva vi vet eller eller ikke vet i en slik sak, sa informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Nå vet verken PST, familien eller hans advokat hvor Bhatti er.

- Unormalt - Jeg har ikke hørt et ord fra Bhatti siden 7. januar. Det er unormalt at han ikke tar kontakt, sier advokat Elden til VG Nett.

Bhatti er straffedømt åtte ganger, for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot den Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo.

Han er medlem av den islamistiske gruppa Profetens Ummah, i likhet med islamisten Ubaydullah Hussain (27). Sistnevnte hyllet nylig terrorangrepet mot våtgassanlegget i In Amenas i Algerie.

- UVANLIG: Advokat John Christian Elden sier han ikke har hørt fra sin klient Arfan Bhatti siden 7. januar, og karakteriserer det som unormalt. Foto: HÅKON EIKESDAL
- UVANLIG: Advokat John Christian Elden sier han ikke har hørt fra sin klient Arfan Bhatti siden 7. januar, og karakteriserer det som unormalt. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer