<strong> TOK MED SEG TERROR  :</strong> - Davud tok med seg global terror til Norge, uttalte aktor Espen Hanken i Oslo tingrett mandag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TOK MED SEG TERROR : - Davud tok med seg global terror til Norge, uttalte aktor Espen Hanken i Oslo tingrett mandag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

PST vil ha elleve års fengsel for Mikael Davud

Knytter Davud til al-Quaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I sin prosedyre mandag brukte aktoratet lang tid på å oppsummere de ulike bevisene de mener knytter Mikael Davud til terrororganisasjonen al-Qaida.

De mener han i realiteten fikk opplæring i Pakistan i 2008, mens Davud sier han fikk bombeopplæring på egen hånd av en privatlærer i Iran.

- Davud tok med seg global terror til Norge. Al-Qaida hadde en mann i Oslo fra våren 2009. De videre forberedelsene er en del av internasjonal terrorvirksomhet, uttalte aktor Espen Hanken i retten.

Påtalemyndigheten mener det eneste de tre tiltalte manglet, var noen dråper syre for å gi full sprengkraft til bomben.

Alle de tiltalte nekter for terrorforbund. Davud og Jakobsen mener hydrogenperoksiden Jakobsen kjøpte, skulle brukes til rengjøring.

Påtalemyndigheten mener alle tre var innforstått med at det var mulighet for at Davud samarbeidet med en internasjonal organisasjon og ønsker dem også dømt for dette. De mener å ha slått klart fast at Davud har handlet på oppdrag for al-Qaida.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer