PST vil inkludere nettdebatter i datalagringsdirektivet

For å etterforske hatefulle ytringer.

VIL OVERVÅKE: Hatefulle innlegg og trusler som legges ut på debattsider på nettet bør omfattes av datalagringsdirektivet. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL OVERVÅKE: Hatefulle innlegg og trusler som legges ut på debattsider på nettet bør omfattes av datalagringsdirektivet. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hatefulle innlegg og trusler som legges ut på debattsider på nettet bør omfattes av datalagringsdirektivet. Det mener Politiets sikkerhetstjeneste.

PST mener det er nødvendig for å etterforske trusler mot myndighetspersoner eller hatefulle ytringer, skriver Aftenposten.

Dette kommer fram i en høringsuttalelse fra PST. I et brev til Post- og teletilsynet skriver PST at norske virksomheter som tilbyr nettsteder hvor man kan komme med kommentarer og innlegg på debattsider, bør ha plikt til å lagre IP-adressen og når innlegget ble postet.

«Dette vil gjøre det mulig å identifisere hvilken IP-adresse som publiserte et gitt innlegg på et bestemt tidspunkt», skriver fungerende PST-sjef Roger Berg i høringsuttalelsen. PST mener at disse dataene er «helt nødvendige for at myndighetene skal kunne etterforske slike saker».

De fleste avisenes nettsteder gir leserne mulighet til å kommentere artikler og nyheter, og flere har også egne debattsider for mange forskjellige tema.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, sier til Aftenposten at han forstår at PST ønsker en slik utvidelse av datalagringsdirektivet, men sier at norske medier ikke kan etterkomme noe slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer