PST vil knytte Bhatti til terrorgruppe

Gruppa sto bak aksjon der 186 ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST mener terrortiltalte Arfan Bhatti kan ha hatt forbindelser til en terrorgruppe som sto bak en terroraksjon i India i 2006, der 186 sivile ble drept.

Ved siden av de mange uskyldige drepte ble rundt 800 personer såret i terroraksjonen mot togtrafikken. Gruppa, som har navnet Lashkar-e-Taiba (LeT), blir dessuten koblet til organisasjoner med forgreininger til al-Qaida og terrorgrupperinger i Europa, skriver Dagsavisen.

Antydningen om at Bhatti kan ha hatt tilknytning til LeT, ble første gang kjent for allmennheten da et vitne fra PST forklarte seg i saken mot Bhatti i Oslo tingrett mandag. Vitnet fortalte om samtaler politiet har hatt med Bhatti, der han ved ett tilfelle fortalte om en bekjent som angivelig skulle ha fått våpenopplæring i en treningsleir drevet av LeT. PST på sin side mener Bhatti i realiteten snakket om seg selv og sine egne aktiviteter.

Bhatti er den første i Norge som er tiltalt for å ha brutt de nye terrorbestemmelsene i straffeloven. Bhatti er blant annet tiltalt for å ha planlagt aksjoner mot den amerikanske og den israelske ambassaden i Oslo.

(NTB)

TERRORTILTALT: Arfan Bhatti (30). Foto: JOHN T. PEDERSEN
TERRORTILTALT: Arfan Bhatti (30). Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
PST vil knytte Bhatti til terrorgruppe