PSTs spionkontakt til Dagbladet: - Høibø kan ha satt seg selv i fare

PSTs kildefører mener spionen Christian Høibø står fram i mangel på lønn.

BLITZ: Christian Høibø tok selv kontakt med PST i 2002 mens han vanket på Blitz og i venstreradikale miljøer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLITZ: Christian Høibø tok selv kontakt med PST i 2002 mens han vanket på Blitz og i venstreradikale miljøer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christian Høibø (32) - påstått frilansjournalist, aktivist og realitydeltager - sto tirsdag fram i NRK Brennpunkt og fortalte den utrolige historien om hvordan han jobbet som agent for PST, og infiltrerte både venstre- og høyreradikale miljøer.

- Høibø setter seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon, sier Christian Høibøs nærmeste PST-kontakt til Dagbladet.

Det er svært sjelden at en operativ kildefører i en hemmelig tjeneste snakker åpent om sine agenter i felt. Det velger mannen å gjøre overfor Dagbladet, mot at hans identitet holdes skjult.

- Sitt eget løp Flere har reagert på måten en PST-agent opererte, blant annet som politisk aktivist og lederskikkelse i Norwegian Defence League (NDL).

- Det var et løp han kjørte uten at vi i utgangspunktet var informert om det. Da vi fikk vite at han satt såpass sentralt, mente vi han ikke skulle ha en så sentral rolle i en organisasjon som NDL. Vi ba han trekke seg ut, sier kildeføreren til Dagbladet.

- Det ble en utfordring for oss, legger han til.

Kan gjenkjennes I Brennpunkt-dokumentaren ble det avspilt skjulte opptak av fortrolige samtaler mellom Høibø og PST-kontakten. I samtalene hører man kildeførerens stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer