Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

PSTs trusselvurdering drøyer

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) arbeidet torsdag kveld med å utforme en ugradert trusselvurdering beregnet på offentligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vurderingen er ikke ferdig og jeg kan ikke angi noe tidspunkt for når den blir det, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i PST til NTB.

Han kan heller ikke garantere at vurderingen vil være klar for offentliggjøring i løpet av torsdag kveld, selv om det jobbes hardt for å få dette til.

Gradert vurdering

I løpet av torsdagen er det i forskjellige medier opplyst at det foreligger en ny trusselvurdering og statssekretær Jørn Holme har også uttalt seg om endringene i trusselbildet.

- Politiets Sikkerhetstjeneste utarbeider løpende trusselvurderinger for Justisdepartementet, men disse er graderte og blir ikke offentliggjort av oss, sier Hugubakken.

Han tror de to typer trusselvurderinger er årsaken til at det har oppstått enkelte misforståelser i tiden etter den oppsiktsvekkende trusselen mot Norge ble fremsatt på et lydbånd onsdag ettermiddag.

- Hva er forskjellen på de to typer trusselvurderinger?

- De ugraderte vurderingene er mindre omfattende og fremfor alt inneholder de få detaljer, sier Hugubakken.

Departementets ansvar

Når PST har levert sine vurderinger til Justisdepartementet er det departementets ansvar å sørge for at informasjonene kommer dit de skal.

Det kan være til deler av næringslivet og andre offentlige instanser og selvsagt andre departementer.

Trusselvurderingene som blir overlevert Justisdepartementet er ganske hyppige, avhengig av den aktuelle situasjonen nasjonalt og internasjonalt.

De bygger på en samlet, faglig vurdering av informasjon innhentet fra en rekke ulike kilder.

De ugraderte trusselvurderingene som er beregnet på allmennheten kommer langt sjeldnere.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media