Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Psykiater begikk overgrep

Fratatt autorisasjonen etter seksuelt forhold til pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En Trondheims-psykiater er fratatt sin autorisasjon som lege etter å ha hatt seksuell omgang med en kvinnelig pasient på 90-tallet.

Den fornærmede kvinnen, som har vært psykiatrisk pasient på Nordmøre i mange år, ble trodd av politiet da hun ble avhørt tidligere i år.

Saken ble imidlertid henlagt på grunn av at dette skjedde for så mange år siden.

Skulle bli bedre

Kvinnen er selv et overgrepsoffer fra barndommen av, og gikk i terapi hos psykiateren. Hun utviklet et et tillitsfullt forhold til psykiateren. Han sa hun kom til å bli bedre av den «omsorgen» han gav henne.

Men kvinnen ble sykere og sykere etterhvert som årene gikk.

Innrømte forholdet

Siden legen - etter først å ha nektet - la kortene på bordet og innrømte et seksuelt forhold, valgte Helsetilsynet likevel å frata ham autorisasjonen.

- Denne typen saker ser vi generelt veldig alvorlig på. Når det gjelder seksuell kontakt mellom behandler og pasient, så er det et område hvor vi i tilsynsmyndigheten i utgangspunktet legger opp til nulltoleranse. Det tror jeg er nødvendig for å verne om forholdet mellom behandler og pasient, sier fylkeslege i Sør-Trøndelag, Jan Vaage, til Adresseavisens papirutgave.

Saken er tidligere omtalt på adressa.no.

To andre behandlere

Kvinnen skal også ha blitt misbrukt av to andre behandlere. En sykepleier i 60-årsalderen og en hjelpepleier i 50-årsalderen er fratatt autorisasjonen etter å ha innrømt å ha ha hatt seksuell omgang med pasienten.

Behandlerne jobbet ved samme institusjon som kvinnen var pasient.

De er nå under etterforskning av politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling