Psykiater begikk overgrep

Fratatt autorisasjonen etter seksuelt forhold til pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En Trondheims-psykiater er fratatt sin autorisasjon som lege etter å ha hatt seksuell omgang med en kvinnelig pasient på 90-tallet.

Den fornærmede kvinnen, som har vært psykiatrisk pasient på Nordmøre i mange år, ble trodd av politiet da hun ble avhørt tidligere i år.

Saken ble imidlertid henlagt på grunn av at dette skjedde for så mange år siden.

Skulle bli bedre

Kvinnen er selv et overgrepsoffer fra barndommen av, og gikk i terapi hos psykiateren. Hun utviklet et et tillitsfullt forhold til psykiateren. Han sa hun kom til å bli bedre av den «omsorgen» han gav henne.

Men kvinnen ble sykere og sykere etterhvert som årene gikk.

Innrømte forholdet

Siden legen - etter først å ha nektet - la kortene på bordet og innrømte et seksuelt forhold, valgte Helsetilsynet likevel å frata ham autorisasjonen.

- Denne typen saker ser vi generelt veldig alvorlig på. Når det gjelder seksuell kontakt mellom behandler og pasient, så er det et område hvor vi i tilsynsmyndigheten i utgangspunktet legger opp til nulltoleranse. Det tror jeg er nødvendig for å verne om forholdet mellom behandler og pasient, sier fylkeslege i Sør-Trøndelag, Jan Vaage, til Adresseavisens papirutgave.

Saken er tidligere omtalt på adressa.no.

To andre behandlere

Kvinnen skal også ha blitt misbrukt av to andre behandlere. En sykepleier i 60-årsalderen og en hjelpepleier i 50-årsalderen er fratatt autorisasjonen etter å ha innrømt å ha ha hatt seksuell omgang med pasienten.

Behandlerne jobbet ved samme institusjon som kvinnen var pasient.

De er nå under etterforskning av politiet.