Psykiater begikk overgrep

Fratatt autorisasjonen etter seksuelt forhold til pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En Trondheims-psykiater er fratatt sin autorisasjon som lege etter å ha hatt seksuell omgang med en kvinnelig pasient på 90-tallet.

Den fornærmede kvinnen, som har vært psykiatrisk pasient på Nordmøre i mange år, ble trodd av politiet da hun ble avhørt tidligere i år.

Saken ble imidlertid henlagt på grunn av at dette skjedde for så mange år siden.

Skulle bli bedre

Kvinnen er selv et overgrepsoffer fra barndommen av, og gikk i terapi hos psykiateren. Hun utviklet et et tillitsfullt forhold til psykiateren. Han sa hun kom til å bli bedre av den «omsorgen» han gav henne.

Men kvinnen ble sykere og sykere etterhvert som årene gikk.

Innrømte forholdet

Siden legen - etter først å ha nektet - la kortene på bordet og innrømte et seksuelt forhold, valgte Helsetilsynet likevel å frata ham autorisasjonen.

- Denne typen saker ser vi generelt veldig alvorlig på. Når det gjelder seksuell kontakt mellom behandler og pasient, så er det et område hvor vi i tilsynsmyndigheten i utgangspunktet legger opp til nulltoleranse. Det tror jeg er nødvendig for å verne om forholdet mellom behandler og pasient, sier fylkeslege i Sør-Trøndelag, Jan Vaage, til Adresseavisens papirutgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer