Psykiater dømt for overgrepsbilder - ber om å slippe fengsel

Innrømmer straffskyld for oppbevaring av 4000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

MEST SAMFUNNSSTRAFF - LITT FENGSEL: Advokat Svein Holden ber om lettere straff for den dømte psykiateren. Foto; Siv Seglem, Dagbladet.
MEST SAMFUNNSSTRAFF - LITT FENGSEL: Advokat Svein Holden ber om lettere straff for den dømte psykiateren. Foto; Siv Seglem, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kjente psykiateren med barnevernsaker som ett av sine spesialfelt, ble i april i år dømt til 22 måneders ubetinget fengsel for å ha lastet ned enorme mengder overgrepsmateriale med barn gjennom nærmere 20 år.

Han innrømmet straffskyld for oppbevaring av 4000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

Nå ber han om 12 måneders samfunnstraff og 60 dager i fengsel - 20 måneder kortere fengselsoning enn dommen i Oslo tingrett.

Dommen over anken på straffutmålingen kommer neste fredag

I Borgarting lagmannsrett torsdag ba mannen om å slippe å sitte i fengsel i mer enn to måneder av hensyn til sine to mindreårige barn, som han er eneforsørger for.

- Barna er tett knyttet til hverandre, og det er de som blir skadelidende ved å bo hvert sitt sted hvis far må i fengsel. Det kan jeg dokumentere gjennom saker fra eget arbeid, sa mannen i 50-årene i lagmannsretten.

Forsvareren, advokat Svein Holden, forklarer kravet om i alt åtte måneder lavere straff slik:

- Etter loven kan ikke samfunnsstraff være lengre enn 12 måneder. Han foreslår to måneder i fengsel for å gjøre oppmerksom på at han erkjenner alvoret i det han er dømt for. Alternativt ber vi om at han anses på mildeste måte straffemessig, sier Holden til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer