Siden 1997:

Psykiater dømt til 22 måneders fengsel for overgrepsbilder av barn

Jobbet selv med barnevernsaker i Oslo og Akershus.

STRENG DOM: fra venstre aktor, politiadvokat Hilde Hermanrud Strand, de to meddommerne og til høyre tingrettsdommer Nini Ring under rettsaken i Oslo tingrett mot en psykiater. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
STRENG DOM: fra venstre aktor, politiadvokat Hilde Hermanrud Strand, de to meddommerne og til høyre tingrettsdommer Nini Ring under rettsaken i Oslo tingrett mot en psykiater. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Psykiateren som ble pågrepet i fjor vinter etter tips fra internasjonalt politi i Sveits, er i Oslo tingrett dømt til ubetinget fengsel i ett år og 10 måneder for nedlasting, oppbevaring og deling av enorme mengder overgrepsbilder og - video av barn.

Tingretten fulgte påstanden fra aktor, politiadvokat Hilde Hermanrud Strand.

Retten: - Voldsomt omfang

- Retten mener det i denne saken er tale om bilder og videoer i et voldsomt omgang, heter det i tingrettdommens premisser for straffutmåling.

Straffen er utmålt under dissens to mot en. Den ene av de to meddommerne ville ha en fengselsstraff over to år.

Retten er enig om at straff i frihet vil være i konflikt med den alminnelige rettsoppfatningen og lovens formål om å beskytte barn mot forholdene som tiltalen i denne saken beskriver.

Kan ikke stenge ute

Etterforskningen viser at psykiateren ikke har deltatt i chat-utvekslinger eller aktivt delt materialer han har lastet ned.

Men forutsetningen for å få tilgang til materiale i disse lukkede nettverkene, er at andre kan forsyne seg av nedlastet materiale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer