Psykiater-hjelp

Politiet på Romerike vil nå ha oppnevnt fire rettspsykiatere som skal undersøke de fire som er siktet for trippeldrapet i Sørum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet håper at Norges fremste rettspsykiatere kan bringe trippeldrapssaken videre.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt en begjæring til retten om oppnevnelse av sakkyndige, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt.

Etter det Dagbladet erfarer, ønsker politiet at rettspsykiaterne Kjell Noreik, Berthold Grünfeld, Arne Gravem og Hans Jacob Stang skal oppnevnes for å undersøke de fire siktede.

Tilregnelighet

Politiet vil at Grünfeld og Noreik skal undersøke Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo, mens Gravem og Stang skal få ansvaret for undersøkelsen av Veronica og Per Kristian Orderud. De fire psykiaterne som politiet vil ha oppnevnt, regnes som noen av landets fremste rettspsykiatere, med erfaring fra en lang rekke drapssaker.

Oppgaven til de psykiatrisk sakkyndige er blant annet å finne ut om de siktede er strafferettslig tilregnelige.

Motsetter seg

Etter det Dagbladet erfarer, kommer flere av forsvarerne, kanskje alle, til å motsette seg oppnevnelse av psykiatrisk sakkyndige. Hvis rettspsykiaterne får oppdraget fra forhørsretten, vil trolig forsvarerne råde sine klienter til å ikke snakke med dem.

- Jeg oppfatter dette som noe panikkartet fra politiets side. Det er for meg helt uforståelig at det kommer en slik begjæring på dette stadiet i etterforskningen, sier advokat Frode Sulland, forsvarer for Veronica Orderud.

EKSPERTER: Professorene Kjell Noreik og Berthold Grünfeld.