Psykiater i retten: - Min seksuelle legning har ført meg opp i denne situasjonen

Psykiater står tiltalt for blant annet oppbevaring av mer enn 4 000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

OVERGREPSBILDER: En psykiater møter i retten tiltalt for oppbevaring av store mengder overgrepsbilder. Hilde Hermanrud Strand (t.v) er aktor i saken, som går i Oslo tingrett. Nini Ring (t.h.) er dommer i saken. I midten meddommerne. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
OVERGREPSBILDER: En psykiater møter i retten tiltalt for oppbevaring av store mengder overgrepsbilder. Hilde Hermanrud Strand (t.v) er aktor i saken, som går i Oslo tingrett. Nini Ring (t.h.) er dommer i saken. I midten meddommerne. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: prosedyre og straffepåstand er forskjøvet til torsdag.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Den tidligere ustraffede psykiateren fra Oslo erkjente seg skyldig i hele listen av tiltalepunkter for ulovlig oppbevaring, nedlasting og deling av overgrepsmateriale mot barn.

Psykiateren i 50-åra, som har jobbet i sentrale roller med barn og unge inntil han ble pågrepet i januar i fjor, er tiltalt for blant annet oppbevaring av mer enn 4 000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

Også overfor politiet har han er erkjent straffskyld.

Likte gutter, ville ikke være homofil

I Oslo tingrett onsdag innledet tiltalte sin forklaring med oppvåkning av egen seksuell legning fra 13-14 års alderen med dragning mot jevnaldrende av eget kjønn.

Han gikk til psykolog fra han var 18 til 22 år, og kom seinere i behandling hos psykolog og sexolog Thore Langfeldt.

- Av han lærte jeg å forholde meg til situasjonen slik den var. Jeg måtte erkjenne at jeg følte meg tiltrukket av gutter og unge menn, og begynte å samle bilder. Jeg ville ikke være homofil, men etablere en familie, forklarte den tiltalte psykiateren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer