Psykiater og psykolog tiltalt for grov korrupsjon

- I avhør ble Dagens Næringslivs artikler brukt mer enn politiets egne beviser, hevder advokaten til psykiater Pål Herlofsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale mot psykiater Pål Herlofsen og psykolog John Sandstrøm. De to må nå i retten og svare for det påtalemyndigheten mener er grov korrupsjon i forbindelse med utskriving av legeerklæringer, skriver Drammens Tidende.

Som en følge av korrupsjonstiltalen er de to også tiltalt for brudd på Helsepersonelloven. Forholdene har en strafferamme på seks års fengsel.

- Kjemper for renvaskelse

I fjor ble det tatt ut siktelse mot psykiateren og psykologen, men nå er anklagene ifølge politiet dokumentert. Politiet mener nå de har beviser for tre konkrete tilfeller der Sandstrøm og/eller Herlofsen har hjulpet kriminelle og samtidig tjent penger på de antatt falske legeerklæringene.

- Han er selvfølgelig skuffet, men er ingen slagen mann. Nå skal han kjempe videre for å bli renvasket, sier advokat Ole Petter Drevland om sin klient Pål Herlofsen, til Dagbladet.no.

Dagens Næringsliv avslørte i oktober 2005 at Sandstrøm og Herlofsen skal ha solgt uriktige legeattester til kriminelle for store pengebeløp. Attestene skal så ha blitt brukt til å få betydelige lettelser i de straffedømtes soning eller i forbindelse med benåndingssøknader. En av DNs journalister utga seg for å være en kriminell for å kunne dokumentere korrupsjon mens den skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.