Psykiater sex-tiltalt

En lege fra Oslo-området er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som psykiater til å ha sex en kvinnelig pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skal psykiateren som behandler ha hatt utuktig omgang med den kvinnelige pasienten i ca. et års tid, fra høsten 1996 til september 1997. Statsadvokatens tiltale i sex-saken skal i det vesentlige bygge på kvinnens egen politiforklaring.

Psykiateren er i tillegg tiltalt for brudd på legeloven. Han skal ved flere anledninger ha snakket om andre pasienter til den kvinnelige pasient og en mannlig pasient.

Det tiltalte skal ha fortalt, er personlige ting som han har fått vite som psykiater. Ifølge tiltalen er dette brudd på den taushetsplikt han er pålagt etter loven som lege og psykiater. Bruddene på taushetsplikten skal ha skjedd over en periode på fem-seks år, fra 1992 til 1997. Psykiateren nekter straffskyld etter tiltalen, etter det Dagbladet får opplyst.

Statsadvokat Sundet har i tiltalen tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om såkalt rettighetstap for psykiateren.

Det betyr i klartekst at han kan bli fradømt retten til å praktisere for alltid, eller for en tidsbestemt periode - hvis han blir funnet skyldig.

Statsadvokaten har også tatt forbehold ik tilalen om at det kan bli lagt ned påstand om erstatning og oppreisning for den kvinnelige pasient, også dette under forutsetning av at psykiateren blir funnet skyldig.

Straffesaken kommer opp på nyåret. Forsvarer er advokat Erling O. Lyngtveit. Det er avsatt tre dager til rettsforhandlingene.