En 23 år gammle mann har erkjent drap på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
En 23 år gammle mann har erkjent drap på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Psykiatere snudde i «halloweendraps»-saken

Vurderte først siktet (23) som tilregnelig. Så kom de fram til motsatt konklusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle mannen har erkjent drap på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011. En annen jevnaldrende barndomskamerat kom seg unna, og 23-åringen har også erkjent drapsforsøk på denne kameraten. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld og sitter fortsatt varetektsfengslet i det som er blitt omtalt som «halloween-drapet».

De to psykiaterne Henning Værøy og Harald Brauer leverte sin konklusjon om tilregnelighet 30. januar i fjor. Ifølge Aftenposten konkluderte de med at 23-åringen ikke var psykotisk da han drepte den ene kameraten og knivstakk den andre gjentatte ganger. I en tilleggserklæring som ble sendt til den rettsmedisinske kommisjon 5. oktober i fjor, kom de imidlertid fram til at han hadde vært psykotisk på gjerningstidspunktet.

Oslo tingrett har nå oppnevnt to nye sakkyndige i saken. Hovedforhandlingene skal holdes i løpet av senvinteren eller våren. (©NTB)