Psykiatergruppe hevder NRK avlyttet møte

Psykiatergruppa som behandlet rapporten om Breiviks psykiske tilstand, ble avlyttet, mener gruppas medlemmer.

PSYKIATERE: Da den rettsmedisinske kommisjon skulle behandle Synne Sørheim og Torgeir Husby rapport om Breivik, ble de avlyttet av NRK, hevder nesteleder i kommisjonen, Gunnar Johannessen overfor Dagens Næringsliv.
Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
PSYKIATERE: Da den rettsmedisinske kommisjon skulle behandle Synne Sørheim og Torgeir Husby rapport om Breivik, ble de avlyttet av NRK, hevder nesteleder i kommisjonen, Gunnar Johannessen overfor Dagens Næringsliv. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK avviser påstanden.

 - Jeg er overhodet ikke i tvil. Møtet ble avlyttet, sier Den rettsmedisinske kommisjonens nestleder Gunnar Johannessen til Dagens Næringsliv.

Møtet ble holdt 20. desember i fjor i et møterom på Radisson Blu-hotellet på Gardermoen. Her diskuterte psykiatergruppen i kommisjonen rapporten fra Torgeir Husby og Synne Sørheim, psykiaterne som hadde konkludert med at Anders Behring Breivik var paranoid schizofren og ikke strafferettslig tilregnelig.

Samme kveld skrev Karl Henrik Melle på vegne av kommisjonen at den ikke hadde vesentlige bemerkninger til rapporten, men dagen etter meldte NRK om full splid i kommisjonen og la også fram direkte sitater.

- Det er nødt til å være noen utenforstående som har snappet opp noe fra en taushetsbelagt faglig diskusjon i et lukket rom og trukket feilaktige konklusjoner om uenighet innad i kommisjonen, sier spesialist i psykiatri, Agneta Nilsson.

- Ikke bare fisketur Professor Tarjei Rygnestad som er lederen for Den rettsmedisinske kommisjon, var observatør under møtet. Han kan ikke forstå hvordan ting som kun var sagt muntlig, kom ut. Karl Henrik Melle mener en form for avlytting må ha funnet sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer